Megjelent: A Kirkhoff-Law-Johnson-Noise biztonságos kulcsmegosztó protokoll kísérleti vizsgálata

A tavalyi Hot-PI konferencián előadott eredményeim megjelentek a konferenciakötetben is. A eredeti, angol nyelvű cím: ”Experimental study of the Kirchhoff-Law-Johnson-Noise secure key exchange”

Az absztrakt magyarul:

A KLJN kulcsmegosztó protokol egy olyan lehetőséget biztosít a biztonságos kulcsok megosztására, mely a klasszikus fizikát (elektromosságtan, termodinamika) használja. Számos elméleti vizsgálat vizsgálta a módszer teljesítményét és alkalmazhatóságát, ezek azt mutatták, hogy a protokoll védet az összes ismert támadás ellenen. Azonban, ez idáig nagyon kevés valós implementációja van a rendszernek és ugyanígy kevés kísérleti tesztje. Munkámban folytatom ezen hiány kitöltését. Bemutatom a KLJN rendszerek implementálásának részleteit egy dedikált hardvert esetén, valamint egy „polcról levehető” verzió esetén is. Ezeken túl, bemutatom a legújabb kísérleti tesztek eredményét.

A teljes cikket itt lehet elérni: http://www.worldscientific.com/doi/abs/10.1142/S2010194514603652 (International Journal of Modern Physics: Conference Series, Volume 33, 2004)

Hozzászóllások